• Subcribe to Our RSS Feed

Nieuws

 
1. GAZET VAN ANTWERPEN 08-04-2017

 

 

 

2. REPORTAGE VAN DE GAZET VAN ANTWERPEN 
(Je kan deze vergroten en lezen door op door de op de foto te klikken)
1_0
3.REPORTAGE VAN RTV TV
( Voor de reportage van RTV klik op PLAY). 

 

 
Al sinds 2002 een pralineautomaat”
Arti-Choc heeft al sinds 2002 een praline- automaat bij zijn winkel. Daarmee was chocolatier Peter Michielsen een van de eersten in ons land met een praline-automaat. “Ik had al veertien jaar een broodautomaat.
Toen we over de vernieuwing van onze zaak nadachten, zag ik een bloemenautomaat in Merksplas. Zo ben ik op het idee gekomen”, zegt Peter.
“De praline-automaat is niet zozeer een extra verkoopkanaal. Het is vooral om mensen te helpen die pralines nodig hebben op onze sluitingsdagen, of na 18 uur. Natuurlijk verlies je zo persoonlijk contact, maar klanten die dat willen, stappen nog steeds binnen om hun pralines te kiezen. Een tweede praline-automaat in een ziekenhuis zou ik overwegen, mochten we de kans krijgen. Maar concrete stappen gaan we daarvoor niet meteen nemen.”
Toen chocolatier Peter Michielsen van de gemeente vernam dat ze iets speciaals wil Je laten maken voor Vosselaar, was hij meteen geïnteresseerd. Met de nodige kennis, apparatuur en knowhow in huis kon er in samenspraak gepuzzeld worden aan een heerlijke specialiteit. De eerste ambachtelijk gemaakte Voskes kwamen er drie jaar geleden. Inmiddels is dit lekkere gemeentelijke uithangbord wijd en zijd bekend. “Er zijn 3 variëteiten : witte chocolade, melkchocolade en puur”, aldus Peter Michielsen. “Voor de melkchocolade gebruiken we een 100 % java chocoladeboon, hoogwaardige kwaliteit die wat minder zoet is en een romige volle smaak geeft.
Die chocolade is het populairst.” Bij Arti-choc kan je deze Voskes kopen en de gemeente geeft er al eens weg tijdens officiële gelegenheden. En via de groothandel  komen ze in alle windstreken terecht. Belgische chocolade is wereldwijd bekend en dat merk ik hier. Als er hier buitenlanders over de vloer komen, tracht ik altijd wat ‘Voskes tassen hun assortiment chocoladelekkernijen te steken.”
Eieren vliegen de deur uit
Pasen is drukke periode voor artisanale producent van chocolade
Bij chocolatier Arti- Choc in Vosselaar vliegen de chocolade paaseieren en -figuren de deur uit. De ambachtelijke chocoladeproducent klopt overuren in de aanloop naar Pasen.VOSSELAAR
De paasklokken komen zich ongetwijfeld bevoorraden bij het chocoladebedrijfje Arti -Choc van Peter Michielsen (46) en rijn vrouw lngrid Cuypers (44) in Hofeinde in Vosselaar. Vier personen werkten zich de voorbije weken constant uit de naad om chocolade paaseieren en allerlei andere figuurtjes artisanaal te produceren.
Peter Michieslen werkte negentien jaar lang als traiteur maar stampte vijf jaar geleden de firma Arti-Choc uit de grond.Arti-Choc levert aan bakkers en groothandelaars maar particulieren kunnen ook terecht in het winkeltje van de zaak.
‘Vooral de laatste veertien dagen beginnen de mensen hun paaseieren aan te kopen.De klanten wachten steeds langer met hun aankopen’, vertelt Peter. Eigenlijk beginnen we in december al met de voorbereidingen voor Pasen. We maken eerst stalen voor bakkers en groothandelaars. Vanaf januari beginnen we al paasfiguren te produceren.
Klokken
De traditionele paaseieren zijn zeker nog niet uit de mode maar de klanten zijn voortaan ook gecharmeerd door paashazen en – klokken ‘De pralinekes, gevulde eieren met praliné, gaan ook heel goed. We verkopen ook hazen gevuld met allerlei fantasieeitjes’, vervolgt Peter Michielsen.
“De chocolade is normaal een jaar houdbaar. Wij werken vooral met de heel speciale Java- chocoladebonen. Die chocolade behoudt zijn geur en smaak beter”
De grootste paashaas die Arti-Choc kan maken, is 66 centimeter hoog en kost 64 euro.
 Kleine figuren kosten ongeveer 6 euro per  stuk. ‘Onze chocolade is iets duurder maar als je kwaliteit wil betaal je toch meer.Elk jaar komen klanten vanuit Antwerpen Ranst en Kontich speciaal naar hier’, meent Peter Michielsen ‘Na Pasen is het hier een stuk rustiger maar we producerende kleine figuren het hele Jaar door.De grote blokken chocolade met bovenop smarties  met noten verdelen we ook veel’