Menu Sluiten

Bierpralines

Beste klanten,

Hieronder vindt U wat uitleg over onze “pralines met bier” die wij hebben

gemaakt met  samenwerking van brouwerij “de Vliet”.

Wij hebben voor u een samenstelling van 4 biersoorten die zorgvuldig zijn uitgekozen en die het beste zou passen bij onze chocolade.

Zo verfijnen wij onze pralines met een verschillende ganaches en pralinévulling maar  met behoud van de biersmaak !

Door te  werken met onze hoogwaardige chocoladesoorten van Callebaut  komen er verschillende smaakpaletten tot hun recht in combinatie met de gekozen biersoorten.

 

Als extra  hebben wij de 4 soorten chocolade zonder vulling erbij gestoken om eventueel er nog eens van te kunnen genieten met eventueel een ander bier.

Hieronder een beetje uitleg over de bieren en de passende chocolade.

Onderaan vind je de volledige samenstelling van onze chocolade door

De QR  code in te scannen

VLIET DUBBEL (donker)

 

Deze biersoort werd verwerkt tot half romige vulling en verwerkt  in onze ganache  met  een omhulsel van een ruby chocolade.(Bolletje)

Streekbier naar een recept van huisbrouwerij “de Vliet” – Anno 1988

  • Een origineel donker bier van hoge gisting
  • Gebrouwen met verschillende moutsoorten
  • Met toevoeging van kandijsuiker
  • Zachte hopsoorten zorgen voor de volmondigheid en het evenwichtig karakter
  • Het bier is niet gefilterd en het gist op fles. Schenken kan bij een temperatuur van 7-8°C, op deze temperatuur komen de smaakstoffen het best tot hun recht
  • Wanneer je het bezinksel lust kan je dit aan het bier toevoegen door dit in het flesje even te walsen
  • Alcoholgehalte: 6.5 %
  • Uitzicht: Helder, donker bier, stabiel schuim
  • Aroma: Lichtzoet, fruitig, lichte toets marsepein
  • Smaak: Karamel nasmaak, Volmondig

VLIET AMBER

Deze biersoort werd verwerkt in onze  speculoos-praliné vulling met een omhulsel van pure chocolade.(madonna)

Streekbier naar een recept van huisbrouwerij “de Vliet” – Anno 1988

  • Een origineel amberkleurig bier van hoge gisting
  • Gebrouwen met verschillende moutsoorten
  • Zachte hopsoorten zorgen voor de volmondigheid en het evenwichtig karakter
  • Het bier is niet gefilterd en hergist op fles. Schenken kan bij een temperatuur van 7-8°C, op deze temperatuur komen de smaakstoffen het best tot hun recht
  • Wanneer je het bezinksel lust kan je dit aan het bier toevoegen door dit in het flesje even te walsen
  • Alcoholgehalte: 5.2 %
  • Uitzicht: Helder, amberkleurig, stabiel schuim
  • Aroma: Fruitig
  • Smaak: Volmondig, zachte bitterheid

DE VLIET TRIPEL

Deze biersoort werd verwerkt in onze vulling samen met praliné met  een omhulsel van een witte chocolade.(logo)

Streekbier naar een recept van huisbrouwerij de Vliet – Anno 1988

  • Een origineel blond bier van hoge gisting
  • Gebrouwen met verschillende moutsoorten
  • Met toevoeging van kandijsuiker
    Zachte hopsoorten zorgen voor de volmondigheid en het evenwichtig karakter
  • Door de hergisting op fles heeft het bier een tintelende afdronk en een lange bewaartijd
  • Het bier is niet gefilterd en kan helder geschonken worden op een temperatuur van 7°C. Op deze temperatuur komen de smaakstoffen het best tot zijn recht. Een te lage temperatuur geeft ‘koud troebel’
  • Wanneer u het bezinksel lust kunt u dit aan het bier toevoegen door dit in het flesje even te walsen
  • Alcoholgehalte: 8.5 %
  • De volmondige smaak en de afdronk vragen naar meer!

Spelt

 Deze biersoort werd verwerkt in een romige witte ganache en afgewerkt met een omhulsel van melk chocolade.(zwaantje)

  • De Spelt, net als onze overige streekbieren, brouwen we naar een recept van huisbrouwerij de Vliet – Anno 1988 en zijn allemaal bij ons te bestellen!
  • Een origineel blond bier van hoge gisting
  • Gebrouwen met spelt van bioboerderij De Steenovens.
  • Door de hergisting op fles heeft het bier een tintelende afdronk en een lange bewaartijd
  • Het bier is niet gefilterd en kan helder geschonken worden op een temperatuur van 7°C.
  • Alcoholgehalte: 5.5 %
  • De volmondige smaak en de afdronk vragen naar meer!
  • Gebrouwen door De Proefbrouwerij in Lochristi, in opdracht van en naar een recept van Huisbrouwerij de Vliet