Menu Sluiten

Bierpralines

Beste klanten,

Hieronder vindt U wat uitleg over onze “pralines met bier” die wij hebben gemaakt met  samenwerking  van brouwerij “Vervoort” en voor de bier vereniging  “Onder t’ Schuim”.

Wij hebben voor u een samenstelling van 3 biersoorten die zorgvuldig zijn uitgekozen en die het beste zou passen bij onze chocolade.

Zo verfijnen wij onze pralines met een verschillende praliné-,room,en een soort fijne biergelei  maar  alles met behoud van de smaak van het bier!

Door te  werken met onze hoogwaardige chocoladesoorten van Callebaut  komen er verschillende smaakpaletten tot hun recht in combinatie met de gekozen biersoorten.

Hieronder een beetje uitleg over de bieren en de passende chocolade.

De Bakboord :

De bakboord is en donkerbier van 8.5 % met verschillende smaken zoals koffie En chocolade deze passen zeker in en winterbier . daarbovenop is er ook als extra nog jeneverbessen bij gevoegd om geheel af te maken . De bieren zijn niet gefilterd zo blijft de smaak na jaren evalueren . 

° sterk donkerbier 8.5 % Alcohol     33 cl .  °Schenktemperatuur 6 a 9 °c  Of kamertemperatuur . 

Deze biersoort is een donker bier dat werd verwerkt in  ganache  en verfijnt met roomboter

met  een omhulsel van een  in pure chocolade(paardenhoofd)

Hierin vindt u toetsen terug van Koffie,bittere donkere chocolade,

Cardinal Hop :

Cadinal hop is ontstaan uit de hobbytijd . Door verschillende Franse hoppen samen te verwerken is er en fruitige smaak tot stand gekomen met en volle afdronk . Al onze bieren hebben vergisting op fles . Zo blijft de smaak na jaren evalueren . 

° Licht blond bier van 7.0 % Alcohol 33    Cl . 

° Schenktemperatuur 6 a 9 °c . s chenktemperatuur:7 – 9°C

Deze biersoort werd verwerkt in onze caramel -zachte fijne praliné vulling met een omhulsel van melk chocolade.(boon of zwaan)

Hierin vindt u toetsen terug van : de bitterheid van de hop in de caramel,lichte toets vanille,nootachtig.

Kriek

Kriek is op smaak gebracht met extract en geeft en lichte smaak van krieken af , en met verschillende Belgische hoppen in verwerkt .Is en lekker zomers bier .Maar niet te over heersend .  

° Rood kleurig met alcohol van 5.4 %         33 cl   ° Schenktemperatuur 6 a 9 °c . 

Belgische hoppen in verwerkt .Is en lekker zomers bier .Maar niet te over heersend .  

Deze biersoort werd verwerkt tot een soort fijne biergelei ,en ganache met het bier een omhulsel van witte chocolade ( molentje)

Hierin vindt u toetsen terug van : de fruitige, iets zoetig ,en vanille.

Vermits sommige van onze pralines room,bier ,boter ,… bevatten is er rapper een kans op het verzuren van de praline bij het bewaren op kamertemperatuur.

Daarom raden wij u aan deze op een  7-10 °c te bewaren en ze een klein uurtje voor gebruik op kamertemperatuur te brengen.(indien u een te lage temperatuur hebt bij het bewaren van de pralines ,is er kans van condens op pralines nadat ze een tijdje op kamertemperatuur staan.

Dit betekend niet dat de praline slecht is maar oogt wat minder mooi.

Nog enkele tips,

Tip 1 : opgepast er zijn vullingen bij die iets mindere vastheid kunnen hebben .

Tip 2 : kauw niet op de chocolade maar neem een stukje in de mond en laat het langzaam smelten.

Wanneer je de gesmolten chocolade en de andere smaken voelt in je mond  laat die dan samenvloeien tot één geheel.

Zo bekom je een prachtig en heerlijk smaakpalet in je mond.

Geniet ervan

Peter

https://brouwerijvagebond.be
https://ondertschuim.weebly.com