Menu Sluiten

‘Eieren vliegen de deur uit ‘Reportage Gazet van Antwerpen

GVA

 

Bij chocolatier Arti- Choc in Vosselaar vliegen de chocolade paaseieren en -figuren de deur uit. De ambachtelijke chocoladeproducent klopt overuren in de aanloop naar Pasen.

  • VOSSELAAR

De paasklokken komen zich ongetwijfeld bevoorraden bij het chocoladebedrijfje Arti -Choc van Peter Michielsen (46) en rijn vrouw lngrid Cuypers (44) in Hofeinde in Vosselaar. Vier personen werkten zich de voorbije weken constant uit de naad om chocolade paaseieren en allerlei andere figuurtjes artisanaal te produceren.

Peter Michieslen werkte negentien jaar lang als traiteur maar stampte vijf jaar geleden de firma Arti-Choc uit de grond.Arti-Choc levert aan bakkers en groothandelaars maar particulieren kunnen ook terecht in het winkeltje van de zaak.

‘Vooral de laatste veertien dagen beginnen de mensen hun paaseieren aan te kopen. De klanten wachten steeds langer met hun aankopen’, vertelt Peter. Eigenlijk beginnen we in december al met de voorbereidingen voor Pasen. We maken eerst stalen voor bakkers en groothandelaars. Vanaf januari beginnen we al paasfiguren te produceren.

Klokken

De traditionele paaseieren zijn zeker nog niet uit de mode maar de klanten zijn voortaan ook gecharmeerd door paashazen en – klokken. De pralinekes, gevulde eieren met praliné, gaan ook heel goed. We verkopen ook hazen gevuld met allerlei fantasie-eitjes’, vervolgt Peter Michielsen.

“De chocolade is normaal een jaar houdbaar. Wij werken vooral met de heel speciale Java- chocoladebonen. Die chocolade behoudt zijn geur en smaak beter”

De grootste paashaas die Arti-Choc kan maken, is 66 centimeter hoog en kost 64 euro.

Kleine figuren kosten ongeveer 6 euro per  stuk. ‘Onze chocolade is iets duurder maar als je kwaliteit wil betaal je toch meer.Elk jaar komen klanten vanuit Antwerpen Ranst en Kontich speciaal naar hier’, meent Peter Michielsen ‘Na Pasen is het hier een stuk rustiger maar we producerende kleine figuren het hele Jaar door.De grote blokken chocolade met bovenop smarties  met noten verdelen we ook veel’