• Subcribe to Our RSS Feed

Welkom bij Arti-Choc uw chocolade specialist

apr 22, 2014   //   by administrator   //   Geen categorie  //  Reacties uitgeschakeld voor Welkom bij Arti-Choc uw chocolade specialist

Peter en Ingrid en hun team heten u van harte welkom op hun website en hopen u weldra persoonlijk te mogen begroeten in hun zaak.

Sinds oktober 2002 zijn wij in onze Chocolaterie gestart met het maken van
artisanale (ambachtelijke) producten van chocoladefiguren en pralines.

Er wordt voornamelijk gewerkt met callebaut chocolade ,die een uitzonderlijke
smaak en kleur heeft en van een zeer hoge kwaliteit is.

Zo vervaardigen wij ook de alom bekende “Vosselaarse Voskes.”
U vindt al dat lekkers in één van onze verschillende rubrieken links van deze pagina.

Wij wensen u alvast veel chocoladegenot en graag tot binnenkort.

Peter & Ingrid

Al sinds 2002 een pralineautomaat”
Arti-Choc heeft al sinds 2002 een praline- automaat bij zijn winkel. Daarmee was chocolatier Peter Michielsen een van de eersten in ons land met een praline-automaat. “Ik had al veertien jaar een broodautomaat.
Toen we over de vernieuwing van onze zaak nadachten, zag ik een bloemenautomaat in Merksplas. Zo ben ik op het idee gekomen”, zegt Peter.
“De praline-automaat is niet zozeer een extra verkoopkanaal. Het is vooral om mensen te helpen die pralines nodig hebben op onze sluitingsdagen, of na 18 uur. Natuurlijk verlies je zo persoonlijk contact, maar klanten die dat willen, stappen nog steeds binnen om hun pralines te kiezen. Een tweede praline-automaat in een ziekenhuis zou ik overwegen, mochten we de kans krijgen. Maar concrete stappen gaan we daarvoor niet meteen nemen.”
Toen chocolatier Peter Michielsen van de gemeente vernam dat ze iets speciaals wil Je laten maken voor Vosselaar, was hij meteen geïnteresseerd. Met de nodige kennis, apparatuur en knowhow in huis kon er in samenspraak gepuzzeld worden aan een heerlijke specialiteit. De eerste ambachtelijk gemaakte Voskes kwamen er drie jaar geleden. Inmiddels is dit lekkere gemeentelijke uithangbord wijd en zijd bekend. “Er zijn 3 variëteiten : witte chocolade, melkchocolade en puur”, aldus Peter Michielsen. “Voor de melkchocolade gebruiken we een 100 % java chocoladeboon, hoogwaardige kwaliteit die wat minder zoet is en een romige volle smaak geeft.
Die chocolade is het populairst.” Bij Arti-choc kan je deze Voskes kopen en de gemeente geeft er al eens weg tijdens officiële gelegenheden. En via de groothandel  komen ze in alle windstreken terecht. Belgische chocolade is wereldwijd bekend en dat merk ik hier. Als er hier buitenlanders over de vloer komen, tracht ik altijd wat ‘Voskes tassen hun assortiment chocoladelekkernijen te steken.”